نقش تیزاب در تولید کشمش،تیزاب چیست،چرا باید برا تولید کشمش انگور را به تیزاب آغشته کرد

اگه میخاید از جزئیات تولید کشمش و نقش تیزاب در خشک کردن انگور  مطلع بشید مقاله زیر رو بخونید.

دانه های انگور به واسطه الیاف محکمی که در درون پوست خود  دارند مانع خروج سریع آب و خشک شدن سریع انگور میشوند.

نتیجه ی دیر خشک شدن حبه ها ،پوسیدن و خراب شدن و بی کیفیت شدن کشمش تولیدی خواهد بود.

خشک کردن سریع انگور با   ایجاد منافذ ریز روی حبه های انگور  و از بین بردن لایه پروتئینی و چرب روی آن برای خروج سریع  آب؛اماکن پذیر است.

برای حل این مشکل نیاکان ما راه حل مناسبی پیدا کردند.و توانستند  با آزمون و خطا از ماده ای به نام سنگ شغار؛ بدین منظور بهره ببرند.

 

سنگ شغار از چی بعمل میاد؟

شغار

شغار 2

اشنان گیاهی است شورپسند از گروه اسفناجیان که در حاشیه کویرها با سطح ایستابی بالا می روید از سوزاندن شاخ و برگ اشنان در حالت سبز، ماده ای قلیایی شبیه سنگ آذرین بدست می آید.به این سنگ ، شغار میگویند.

شغار

شغار: شیره ی منجمد شده گیاه اشنان  است  که به صورت سنگ های سیاهی قابل مشاهده است.

شغار تیزاب

شغار تیزاب

این سنگ خاصیت قلیایی داشت و تماس انگور با محلول آب شغار (تیزاب) باعث نازک شدن پوست حبه های انگور یا به عبارتی ایجاد منافذ ریز  میشد که همان هدف

اصلی جهت خشک شدن سریع انگور  بود.

با پیشرفت علم و گسترش تولید کشمش و کمبود منابع معدنی (شغار) و از طرفی به جهت بهداشتی بودن کشمش تولیدی،محلولی تولید شد که نقش همان آب شغار

(تیزاب) خودمان را داشت.

لذا برای سرعت بخشیدن به عمل خشک شدن انگور و کاهش ضایعات کشمش تولید شده و جلوگیری از پوسیدگی و خراب شدن انگور، می بایست انگور  را به محلولی

که  هم ضد عفونی کننده باشد  و هم خاصیت قلیایی (برای ایجاد منافذ روی حبه های انگور) داشته باشد اغشته نمود.

این محلول که به زبان محلی همچنان به آن آب شغار (تیزاب) میگویند از ترکیب : آب و پودر مخصوص  و یک روغن مخصوص بدست می آید.

در واقع  عموم مردم  به اشتباه این دو را (تیزاب و شغار) یکی می دانند در صورتی که شغار کاملا طبیعی است و تیزاب شیمیایی.

شایان ذکر است که شیمیایی بودن تیزاب دلیل بر مضر بودن آن نیست چرا که این محلول از سه قسمت آب و پودر کربنات پتاسیم خوراکی و روغن سبزه بدست می آید.

که همه اینها زیر نظر بهداشت تولید شده و بصورت خوراکی هستند و نباید با مواد شیمیایی صنعتی اشتباه گرفته شوند.

جهت اشنایی بیشتر با تیزاب کلیک کنید.

علت نامگذاری تیزاب روی این محلول به خاطر خاصیت قلیایی  آن است که هیچگونه ضرری برای انسان ندارد و با خشک شدن انگور،محلول تیزاب هم بخار و بی اثر

میشود.

 

امیدوارم مطالب فوق برایتان مفید واقع شده باشد.

مطالب و ویدئوهای  آموزنده ما را در پیج اینستاگرام دنبال کنید.

 

بازدیدها: 43922

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • صفا منصوری
    2020-09-26 9:00 ب.ظ

    با سلام از شغار که چگونه از مناطق کویری بدست میاید فرمودید ولی نگفتید محلول شغا ر چه درصدی اب و چه درصدی شغار مثلا ۵۰ لیتر اب چقدر شغار باید در ان حل بشه و چه مدت انگور داخل این محلول بماند تا به اندازه کافی نه زیاد و نه کم روی انگور تاثیر بگذارد .در صورت ارسال این اطلاعات کمک بزرگی به من و خیلی های دیگر فرموده اید.ایمیل من
    pmsmansouri @gmail .com
    میباشد .متشکر

    پاسخ
  • مومن نژاد
    2023-06-11 3:32 ب.ظ

    نام خانه های روزنه دار خشک کردن کشمش در خلیل آباد چیست؟ آیا در گذشته نیز برای آونگ کردن خوشه ها سیم به کار می رفت یا چوب بست؟

    پاسخ
    • به این مکان ها خانه باغ میگن و در گزشته هم از سیم و نخ استفاده میکردند

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست