خواص شیره انگور یا دوشاب
خواص شیره انگور یا دوشاب
با ما همراه باشید تا با خواص شیره انگور یا دوشاب آشنا شوید.
شهرستان کاشمر یکی از مراکز اصلی تولید کننده شیره انگور در ایران میباشد.
شیره انگور مادهای بسیار شیرین با ارزش غذایی بالاست
این شهد دلپذیر تا حدی جایگاه خود را در سفره شهرنشینان از دست داده و بیشتر به روش سنتی و از سوی زنان روستایی تهیه می شود.
اگر شما از افرادی هستید که تا حالا از شیره انگور استفاده نمیکردید بعد از خواندن این مقاله قطعا این ماده فوق العاده را در رژیم غذایی خود قرار خواهید داد.
خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پخت در شهرهای مختلف، متفاوت است.
از خواص شیره انگور این است که باعث دفع اوره و اسیدهای غیر مفید بدن می شود.
این شهد لذیذ حاوی ویتامین های A،B،C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است.
در مقایسه با انگور کالری فوق العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران می کند.
کودکان و نوجوانان در حال رشد، افرادی که در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند یا کسانی که بسیار لاغرند و ضعف عمومی دارند می توانند از این شهد استفاده کنند.
شیره انگور به دلیل مزه شیرین، مطبوع و ملایم، در نان های محلی، شیربرنج، فرنی و حلوا به کار می رود.
خواص شیره انگور :
* بیمارانی که بر اثر عمل جراحی نحیف و ضعیف شدهاند با مصرف شیرهانگور تقویت میشوند.
* این ماده همچنین برای زنانی که زایمان کردهاند مفید بوده و موجب تجدید قوای بدن میشود.
* دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامینهای آ، ب و ث است.
* یکی از خواص شیره انگور باز کردن مجاری عروق است
* از دیگر خواص شیره انگور برطرف کردن ضعف عمومی بدن است. بدین منظور شیره انگور را با شیر تازه گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه 2 تا 3 لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.
* شیره انگور محرک کبد است و به خون سازی کمک میکند.
* بهبود نفخ از جمله خواص شیره انگور است.
* شیره ی انگور ملین است
*برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شدهاند، بسیار مفید است.
* شیره انگور برای اشخاص سرد مزاج مفید و مقوی میباشد.
* طبع آن گرم و تر است.
* خون ساز و چاق کننده میباشد.
* اگر با انجیر و شنبلیله خورده شود برای سرفههای مزمن و درد سینه عالی میباشد.
* اگر با کمی زعفران خورده شود باعث آرامش اعصاب است.
* برای درمان یرقان (زردی) شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط می کنند و به بیمار می دهند.
از خواص شیره انگور تسکین درد های رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی است
* از دیگر خواص شیره انگور این است که در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.
* مادرانی که شیر رقیقی دارند میتوانند در کنار دیگر درمانها با مصرف شیره مرغوب انگور، شیر غلیظی داشته باشند.
جالب است بدانید برخی از طرفداران طب سنتی، مصرف محلول شیرهانگور در آب را بر مصرف شیر خشک ترجیح میدهند.
* مصرف ترکیب شیره انگور و ارده موجب افزایش حجم عضلات بدن میشود به همین دلیل مصرف این ترکیب مفید و انرژیزا به ورزشکاران و کسانی که کار بدنی میکنند توصیه میشود.
تذکر :
شیره طبیعت گرم دارد و مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.
افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون ، بالا بردن حرارت بدن و سردرد میشود به خصوص در گرم مزاجان برای رفع این حالت بهتر است که از تخم ریحان و تخم خشخاش استفاده شود.
شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردنش به آنها توصیه نمی شود.
و حواس تان باشد که این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، بدانید که با
خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد.
ویژگی یک شیره انگور مناسب
۱- شیرهانگور خوب لازم نیست در یخچال نگهداری شود و چنانچه در بیرون یخچال کپک بزند و یا ترش شود شیره مناسبی نیست و آبکی بوده است.
۲- شیرههای رقیق دارای رطوبت و آب بالاتر و قند کمتر هستند. بنابراین شیرهای که یک غلظت مناسب دارد دارای مواد مغذی بیشتری است و مقویتر است.
۳- شیره مرغوب دارای رنگ شفاف بوده و نباید خاک آلود باشد.
۴- شیره انگوری که از انگورهای شیرین و مرغوب تهیه میشود کیفیت بالاتری دارد. از این رو بایستی این محصول را از جای معتبر و مطمئن تهیه کرد.
مضرات خوردن شیره انگور
با اینکه شیرهانگور یک ترکیب مغذی است و در درمان بیماریها نیز بهکار میرود اما خوردن این ماده به همه افراد توصیه نمیشود زیرا مصرف آن در برخی از افراد مضراتی را به دنبال دارد.
کسانی که باید از شیره انگور دوری کنند!!
- افردای که چاق هستند و دوست دارند لاغر شوند، زیرا این ماده دارای کالری بالایی است و یک ماده غذایی رژیمی محسوب نمیشود.
- کسانی که بیماری دیابت دارند به دلیل میزان بالای قند آن.
- کسانی که طبیعت گرم دارند زیرا صفرای آنها تغلیظ میشود و افزایش حرارت بدن، سردرد و جوش صورت و بدن را در پی دارد.
- کسانی که تحرک کمی دارند شیره را با احتیاط مصرف کنند زیرا موجب چاقی و عوارض ناشی از آن میشود.
بازدیدها: 3588
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
اصلا دوشاب کلمه تورکی و دوشاب اسکو مشهور هست