طرز تهیه شیره انگور عسگری به روش آسان و کاربردی

هدف از این قسمت ارایه روشی کاربردی وآسان برای رسیدن به یک شیـــــره انگور عسگری ناب و بی نقص است.

مراحل تهیه شیره (دوشاب)

1:گرفتن آب  انگور

گرفتن آب انگور به دو روش صورت میگیرد :

الف) سنّتی

ب)دستگاه آبمیوه گیری

روش سنتی بهتر است زیرا آب انگور به روش سنتی کاملاً صاف و بدون تفاله است.  (رعایت این نکته در طعم شیـــــره نقش به سزایی دارد)

شیره انگور

روش سنتّی:

ابتدا انگور ها را بخوبی شسته و  داخل یک کیسه می ریزیم سپس کیسه را در حوضچه ای ( مانند فرغون ) گذاشته و با چکمه های تمیز انگور ها را لگد مال میکنیم، بعد ازگرفتن آب انگور ها تفاله ها را در لگن ریخته و روی تفاله ها آب میریزیم و دوباره آبش را می گیریم.

روش صنعتی:

دستگاه شیره انگور

در این روش آب انگور توسط دستگاه های ابمیوه گیری گرفته میشود.

بطور متوسط هر صد کیلو گرم انگور  70تا 80 کیلو گرم آب دارد.

2: بعد از گرفتن آب انگور ، 2 کیلو گرم خاک شیـــــره را به آن اضافه میکنیم و خوب هم می زنیم تا به صورت کامل حل شود.

خاک شیره (دوشاب) همان خاک رس یا  سفید است که نوعی خاک قلیایی و احتمالاً حاوی آهک و املاح معدنی دیگر است .

در اثر افزودن خاک سفید، تفاله انگور به همراه خاک ته‌نشین و آب انگور تصفیه می شود.

شیره انگور 1

3: اکنون نیاز است که 10-12 ساعت آب انگور ها کنار گذاشته شوند، هر سه ساعت هم باید یکبار هم زده شوند تا خاک ها به طور یکنواخت مخلوط شوند.

نکته:

محیط باید گرم باشد.

به ازای هر 75 کیلو گرم آب انگور 2 کیلو گرم خاک شیـــــره لازم است.

مشخصه:روز بعد بایستی روی سطح آب انگور ها کف ایجاد شده باشد (مانند قرص جوشان)

4: حال این آب ها را روی اجاق می گذاریم تا به جوش بیاید.

در اثر جوشاندن مخمرها و کپک های موجود در محصول نابود، آب مازاد انگور تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده می شود.

5: بعد از به جوش آمدن بلافاصله قابلمه را کنار گذاشته و کمی صبر می کنیم تا زمانی که خاک ها تهنشین شود.

6: آب رویی را صاف می کنیم و دوباره به جوش می آوریم.

7: حال این خاک ها را درون یک کیسه می ریزیم تا دوباره آب زلال آن درون  یک تشت بریزد،سپس آب های چکیده در تشت را به بقیه آب ها اضافه می کنیم.

8: مرحله آخر:در این مرحله باید آب انگور ها را که یک بار جوشیده،روی اجاق می گذاریم تا  حجم مایع  به یک سوم برسد.

مطالب مرتبط

بازدیدها: 9860

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست