اگر تفاوت انواع روش های تولید کشمش رو نمیدونید با ما همراه باشید

تولید کشمش و انواع روش های آن

کشمش آفتابی

یکی از روش های تولید کشمش خشک کردن انگور در افتاب است.

در این روش بدون بهره گیری از مواد شیمیایی اقدام به تهیه کشمش آفتابی می نمایند.

کشمش تهیه شده در این روش رنگ قهوه اي تیره داشته و کمی خشک می باشد.

مدت ضروری برای خشک شده حبه ، نسبت به نوع انگور و شرایط آب و هوایی ۲۰-۱۵ روز می باشد.

بعد از خشک شدن قسمت بالای حبه ها که تحت دسترس خورشید قرار داشتند با برگرداندن خوشه ها اقدام به خشک کردن قسمت هاي پایین حبه ها می نمایند.

بعد از خشک کردن کافی حبه ها، حبه هاي خشک شده را از چوب خوشه جدا  و جمع آوری میکنند.

انواع روش خشک کردن انگور.تولید کشمش

انواع روش خشک کردن انگور.تولید کشمش

 

همچنین کشمش افتابی با استفاده از محلول آب و سنگ شغار هم تهیه میشود.که محلولی ارگانیک و طبیعی است.

 

اگر بخاهییم انگور را بدون اغشته شدن به هیچگونه موادی خشک کنیم میبایست حتمن در زیر  تابش افتاب قرار گیرد چرا که  قرار گیری انگور در سایه

باعث طولانی شدن فرآیند تبخیر و در نتیجه کپک زدن و خراب شدن محصول میگردد.

 

کشمش تیزابی

با بهره گیری از محلول تیزاب  مدت خشک شدن حبه ها کوتاه شده و درشتی حبه در حین خشک شدن حفظ می‌شود.

روش تولید کشمش تیزابی

 

ابتدا خوشه هاي چیده شده را در داخل سبد قرار داده و سپس سبد را در داخل محلول آماده شده بمدت یک دقیقه فرو می‌برند.

بعد از آن   سبد را از  محلول خارج کرده و روی سطح توری قرار میدهند تا آب کش شوند و آنگاه به بارگاه های  سیمی  یا توری (سایه ) یا پهن کردن روی زمین(افتاب)  جهت  خشک شدن  انتقال میدهند.

جهت مشاهده ویدئو کلیک کنید

 

و برای خشک شدن یکنواخت حبه ها با برگرداندن خوشه ها اقدام به خشک کردن قسمت پایین حبه ها می نمایند. در این روش مدت خشک شدن ۸-۵ روز می باشد.

بر خلاف افکار اشتباه  عموم در مورد کشمش تیزابی و تیزاب،  باید گفت که واقعیت چیز دیگریست.

 

در واقع تیزاب که جهت خشک کردن میوه جات استفاده میشود با تیزاب های صنعتی کاملا متفاوت است.

 

محلول تیزاب در واقع عامل ضد عفونی کننده و کاتالیزگر فرآیند تبخیر  هست .

که  باعث خشک شدن و خروج سریع آب از انگور و هر میوه ای میشود و طعم و کیفیت میوه خشک شده را به حداکثر میرساند.

کربنات پتاسیم خوراکی سبب ایجاد شیارهای ریز روی سطح حبه انگور و خروج سریعتر  آب گردیده و روغن سبزه نیز سبب نرم شدن  کشمش می‌شود.

 

 

کشمش سایه خشک

 

در این روش خوشه هاي چیده شده را در سایه و  یا داخل سالن هاي سرپوشیده خشک میکنند.

بدین منظور یا  خوشه ها را با نخ از سقف آویخته می‌کنند یا بر روی توری هایی پهن میکنند و یا بر روی بارگاه های سیمی آویزان میکنند.

در این نوع سالن ها ريا،جریان هوا باید به اندازه کافی در گردش  باشد .

در این روش حبه ها در طی 10-20 روز خشک میشوند.

 

بارگاه های انگور در شهرستان کاشمر از نوع بارگاه های سیمی است.

بارگاه سیمی تولید کشمش

بارگاه سیمی تولید کشمش

 

کشمش تهیه شده  بدین روش  رنگ سبز دارد .

در این روش خطر بارندگی و فاسد شدن حبه ها وجود ندارد و کشمش بدست آمده تمیز و عاری از مواد زاید می باشد.

اما این روش پر زحمت ترین و پر هزینه ترین روش خشک کردن انگور است چرا که برای اویزان کردن انگور روی سیم،  هم نیروی کار زیادی میطلبد و هم نیاز به احداث بارگاه مسقف و همچنین تجهیزات خاصی دارد.

 

کشمش طلایی

تهیه کشمش طلایی یا کشمش زرد با  انواع دیگر کمی متفاوت است.

در این روش، انگوری که جهت خشک شدن در بارگاه مسقف پهن شده ،به مدت چند ساعت در معرض  دود حاصل از اشتعال سنگ گوگرد قرار گرفته و  کشمش بدست آمده رنگ زرد طلایی بخود می‌گیرد.

همانطور که قبلا گفته شد تصور  مردم در مورد کشمش  تیزابی اشتباه بوده و این دیدگاه در مورد کشمش زرد تا حدودی  صادق است.

یعنی عموم مردم، کشمش تولید شده  در معرض دود گوگرد را به اشتباه کشمش تیزابی نامگذاری کرده و آنرا مضر قلمداد میکنند.

چرا که دودی بودن کشمش میتواند مضر باشد و ربطی به تیزاب ندارد.در مورد کشمش زرد بیشتر بدانید.

 

امیدوارم مطالب فوق براتون مفید بوده باشه

 

 

بازدیدها: 19578

25 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • زانا کورد
    2019-09-27 7:45 ب.ظ

    دمتان گرم داداش خییییلی مؤثربود

    پاسخ
  • با سلام
    نحوه تشخیص کشمش تیزابی چی هست؟ من داشتم یک کیلو کشمش رو با آب خالی میشستم، متوجه شدم دستم چرب شده. آیا این چربی از روغن سبزه هست که د تیزاب وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      کشمش به جهت جلوگیری از خش شدن و افت کیفیت ظاهری در هنگام دم گیری و سورت به کمی روغن خوراکی آغشته میشه که ظاهر خوب خودش رو حفظ کنه و اون موردی که شما باهاش مواجه شدید این مورد هست
      و در مورد تیزاب کشمش هم باید عرض کنم که تیزاب اون چیزی که عموم در موردش فکر میکنن نیست
      جهت دریافت اطلاعات کامل در این زمینه کلیک کنید

      پاسخ
  • مطالب بسیار مفید و عالی…فوق العاده👌
    مرسی

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      عزیز جان من چند کیلو کشمش گرفتم رنگ قهوه ای خیلی شیرین دستم میزنم تقریبا نوچ میشه دست اما وقتی ریختم تو آب روی آب روغن بسته آیا این کشمش تیزابی هست؟چون فروشنده به من میگفت آفتابی هست تضمینم میکرد

      پاسخ
      • سلام عزیز انگور اگر زیر نور آفتاب خشک بشه رنگش تیره میشه
        پس اگر کشمشتون همشون تیره هستن آفتابیه!
        موقع دمگیری کشمش بعضی از همکاران مقداری روغن خوراکی میزنن به محصول که کشمش به پره های دستگاه دم گیرشون نچسبه
        پس زیاد اهمیتی نداره اما باید توجه داشته باشید که کشمش آفتابی روی زمین و در هوای آزاد خشک میشه و طبیعتا مقداری گرد و خاک روی محصول میشینه
        پس اگر قبل از مصرف کشمش اونرو یک شستشو سریع بدید بهتره
        موفق و سلامت باشید

        پاسخ
        • سلام دوست عزیز برای تهیه ۱۰کیلو کشمش آفتابی به چند کیلو انگور نیاز هست؟
          یا بهترین افت چند درصد میباشد؟

          پاسخ
          • سلام دوست عزیز معمولا از هر 3 یا 4 کیلو انگور یک کیلو کشمش بدست می آید

  • سلام برای تبخیر کشمش.از کشمش تیزابی استفاده کنیم مشگلی نداره

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز اگر منظورتان محلول تیزاب هست.خیر
      محلول تیزاب جهت خشک کردن محصولاتی از جمله انگور تولید شده است و خوراکی میباشد و مشکلی برای خشک کردن انگور ایجاد نمیکند
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام برای سی کیلو انگور چه مقدار شغار وچند لیتر آب را باهم قاطی کنیم کافی‌نت لطفا اطلاع بدهید متشکرم از شما

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      مهم اغشته شدن انگور ها به محلول شغار هست
      شما میتونید تو یک ظرف 5 لیتری کل انگور ها روآغشته به محلول کنید
      فقط باید در نظر داشته باشید که غلظت محلول مناسب باشه و طوری باشه که تیزی آن با زبان قابل تحمل باشه

      پاسخ
  • خیلی عالی بود .ممنون از راهنمایی لطف کنید مطالب بیشتر ارایه دهید.سپاسگزار

    پاسخ
  • حسینی. امیرحجت. مشهد
    2020-09-19 7:07 ب.ظ

    سلام. موقع شستن کشمش دستها چرب میشوند. میشه بفرمایید دقیقا چه روغنی بهشون زده شده؟
    من کشمش کاملا طبیعی بدون هیچ شغار یا تیزاب یا روغن میخوام. ممنون میشم بگید از کجا تهیه کنم و یا تشخیص بدم که کاملا طبیعیه؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      شما که اینقدر حساسید
      برای تهیه کشمش کاملا طبیعی بهتره خودتون اقدام به تولید و تهیه برای مصرف شخصی بکنید چرا که همه ی کشمش های موجود در بازار یا با تیزاب یا با شغار خشک شدن
      هنگام دم گیری و سورت کردن کشمش در کارخونه مقداری روغن خوراکی به محصول زده میشه که رنگ و جلا بگیره و رویت بهتری داشته باشه
      در مورد روغن خوراکی هم بزودی در قسمت مطالب مفید محتوایی نشر میدیم
      شاد باشید

      پاسخ
  • سلام کشمش پلویی ازچه نوع انگوی هستش؟

    پاسخ
  • خیلی ممنون مطالب خیلی خوب بود

    پاسخ
  • با سلام من نیم کیلو برای مصرف خوراکی کشمش خریده بودم ولی نمیدونم چجوری خشک کرده بودن من بعد از خوردن این کشمش ها بعد پنج دقیقه گلو درد شدید و بی حالی بدن دقیقا مثل سرماخوردگی به سراغ من اومد میخواستم ببینم علت چیه؟کشمش های که طبیعی خشک نشده با چه مواد شیمیایی خشک میکنن؟ممنون میشم منو مامل راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیزم .متاسفانه در یک برهه زمانی در سال های قبل پودر کربنات پتاسیم خوراکی که برای خشک کردن انگور استفاده میشد کم یاب شد و سود جویان و شیادان از این فرصت استفاده کردند و یک پودر مشابه غیر خوراکی وارد بازار کردند که کشاورزان عزیز هم بدون اطلاع از این موضوع برای خشک کردن کشمش از این مواد استفاده کردند و متاسفانه در اون زمان (سال 1399 حدودا)مقدار زیادی کشمش مسموم وارد بازار شد که سریعا توسط وزارت بهداشت پیگیری شد و کشمش های مسموم و اون مواد غیر خوراکی سریعا از بازار جمع اوری شد و جلوی فاجعه گرفته شد.شاید کشمش که شما مصرف کردید از همون کشمش ها بوده در غیر این صورت ممکنه در فروشگاهی که خریدید یا در مسیر حمل و نقل و..به هر دلیلی مسموم شده باشه

      پاسخ
  • اصغر زمانی
    2022-06-17 11:50 ق.ظ

    سلام‌ مطالب مفید وامونده بود وبرای بنده اطلاعات خوبی داشت تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست