طرز تهیه محلول شغار

در این مقاله با طرز تهیه محلول شغار  آشنا میشوید

محلول شغار همانطور که در مطالب قبلی گفته شد برای  خشک کردن انگور بکار میرود

برای تهیه 100 لیتر محلول شغار تقریبا 5 کیلو سنگ شغار با کیفیت نیاز هست

 مراحل  گام به گام تهیه محلول

1: ابتدا 5 کیلو شغار (اشغار) طبیعی که بصورت سنک های سیاه رنگ هست رو خورد کرده تا بهتر در آب حل شود

2: سنگ های نرم شده را در حدود 10 لیتر آب ریخته و می جوشانیم تا کف کند

3: سپس ظرف را کناری گذاشته تا سرد شود

4: سپس از آب شغار سرد شده و غلیظی که در مرحله قبل اماده کرده بودیم را در مقدار  آبی که جهت فرو کردن انگور ها در آن نیاز داریم مخلوط کرده و میچشیم اگر زبان تندی آنرا تحمل کرد کفایت میکند و گرنه دوباره مقداری محلول شغار جوشیده به ظرف اصلی اضافه میکنیم

نکته 1 :تیز بودن محلول  نهایی دلخواه است و هر چه محلول تیزتر باشد تاثیر سریع تری روی انگور میگذارد بصورتی که زمان  فرو بردن انگور  در  محلول رقیق باید نسبت به محلولی که غلیظ تر یا به عبارتی تیز تر است  بیشتر باشد

نکته 2: تیز بودن یعنی مزه ای مشابه سرکه یا مواد اسیدی

5: یادآور میشود فقط از روی ظرف شغار،  مایع را برمیداریم که شفاف باشد و در صورت نیاز به محلول بیشتر دوباره به آن آب اضافه کرده  و روی اجاق گذاشته تا برای دفعات بعدی آماده و تکه های شغار حل شوند.
6: ظرف اصلی که حاوی مخلوط شغار و  آب بود رو روی اجاق گذاشته تا محلول بجوش بیآید بطوریکه از جوش نیفتد

7: حالا محلول اماده  است ، سپس انگورها را در پارچه ای نخی یا سبد کرده ودر محلول بجوش آمده غوطه ور کرده و خارج میکنیم و دوباره اینکار را تا اتمام انگور ها ادامه میدهیم.دقت کنید که قبل از ترکیدن انگور از محلول خارج شوند.

8: انگور های آغشته شده به محلول را جهت خشک شدن  در آفتاب یا سایه پهن میکنیم و پس از خشک شدن جمع آوری میکنیم.

مدت زمان خشک شدن انگور از 10 تا 20 روز ممکن است طول بکشد نگران نباشید

فقط اگر تونستید هر چند روز یکبار انگورهارو زیرو رو بکنید تا بصورت یکنواخت خشک بشن

کشمش های در معرض آفتاب رنگشون تیره و قهوه ای میشه و اگه تو سایه خشک کنید همونطور سبز میمونن

گردش هوا رو حتمن رعایت کنید تا انگورهاتون  زودتر و با کیفیت تر خشک بشن

چنانچه به شغار درجه یک نیاز داشتید  میتونید از ما تهیه کنید جهت خرید کلیک کنید یا با شماره 09158003028 تماس بگیرید

انواع انگور را بشناسید

تیزاب  و شغار چیست؟

بازدیدها: 18703

13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • صفا منصوری
    2020-09-26 9:27 ب.ظ

    با سلام در بخشی گفتیدکه در محلول رقیق تر زمان فرو بردن انگور در محلول بیشتر از محلول غلیظ است.حال این زمان کم و زیاد چقدر هست .یک دقیقه یا ۵دقیقه یا اصلا یک ثانیه و دو ثانیه .خواهش مندم اگر زمان معین یا علائم مشخص مورد نیاز است به این جانب اعلام فرمایید.تا کشمش تولیدی کیفیت مناسب داشته باشه از زحمات شما متشکرم

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی
      برای تهیه کشمش شغاری یا تیزابی فرو بردن انگور در محلول به مدت 5 ثانیه کفایت میکنه

      پاسخ
  • بهرام از مشهد
    2020-10-06 7:48 ق.ظ

    با سلام و تشکر از توضیحات خویتان
    آیا حبه هایی که ترکیدگی و لهیدگی پیدا کرده اند محصول نهایی ما هستند. یعنی همه انگورها باید بترکند و له شوند تا آنها را برای خشک کردن داخل سبد بریزیم . ضمنا بفرمایید ” تیزآب ” به همین ” شغار” گفته میشه؟

    پاسخ
    • سلام ممنون
      هنگام فرو کردن انگور در محلول تیزاب یا شغار باید به این نکته توجه کرد که قبل از ترکیدن انگور ها از محلول خارج کنیم اونو
      و تیزاب محلولی هست که از حل شدن پودر کربنات پتاسیم و روغن سبزه در آب درست میشه و محلول شغار از حل شدن یک سنگ معدنی در آب تشکیل میشه که اسم اون سنگ شغار هستش
      کار هر دوی اینها تبدیل انگور به کشمش هست

      پاسخ
  • آیا باید انگور ها رو بشوییم یا نه

    پاسخ
    • سلام نه نیاز به شستشو نیست اما به جهت اینکه در فروشگاه و یا حمل و نقل ممکنه خاک یا غبار روی محصول نشسته باشد،پس شستن کشمش قبل از مصرف خالی از لطف نیست

      پاسخ
  • سلام پس از اینکه کشمش با کمک شعار خشک شد واماده .آیا باید کشمش ها را بشوریم تا شعار زدوده شود

    پاسخ
    • سلام نه نیاز به شستشو نیست اما به جهت اینکه در فروشگاه و یا حمل و نقل ممکنه خاک یا غبار روی محصول نشسته باشد،پس شستن کشمش قبل از مصرف خالی از لطف نیست

      پاسخ
  • سلام توی حجم پایین بگین مثلا ۵لیتر چقدر پودر بریزیم

    پاسخ
    • در هر 20 لیتر آّب 5 استکان پودر و یک استکان روغن سبزه ریخته شود.برای هر مقدار دیگری تناسب ببندید

      پاسخ
  • هدا کرمی
    2023-08-07 3:19 ب.ظ

    سلام وقت بخیر آیا برای خشک کردن انجیر هم میتوان از سنگ شعار استفاده کرد؟ممنون از شما

    پاسخ
    • اطلاع ندارم دوست عزیز ولی تا جایی که میدونم انجیر بصورت طبیعی و در سایه یا افتاب خشک میشود وو نیاز به مواد تیزاب ندارد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر و خداقوت تشکر از زحمات شما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست